Aktualizacja: 20.04.2025 01:22 Publikacja: 20.11.2023 14:42
Foto: Adobe Stock
Fiskus nie akceptuje w podatkowych kosztach wydatków na jedzenie dla samego przedsiębiorcy. Argumentuje to tym, że każdy musi jeść, niezależnie od tego czy prowadzi działalność gospodarczą.
Jeśli jednak przedsiębiorca zarabia na produktach spożywczych, wówczas może je rozliczyć w kosztach. Potwierdza to interpretacja dyrektora Krajowej Informacji Skarbowej z 11 października 2023 r. (0113-KDIPT2-1.4011. 526.2023.2.MAP), którą na łamach "Rzeczpospolitej" opisuje Przemysław Wojtasik.
Rządowy pakiet deregulacyjny ma uprościć życie przedsiębiorcom. Sejmowa opozycja zauważa, że likwiduje niewiele...
Perspektywy opublikowały wyniki kolejnego rankingu programów MBA, czyli studiów kształcących menedżerów. "Złotą...
Współpraca podmiotów państwowych i samorządowych z sektorem prywatnym jest kluczowa dla zwiększenia efektywności...
Pieniądze publiczne powinny poprawiać płace i warunki pracy zatrudnionych – wynika z ogólnoeuropejskiego badania.
Polityka klimatyczna i rynek energii w Polsce: podstawy prawne, energetyka społeczna. praktyczny proces powołania i rejestracji spółdzielni energetycznych oraz podpisania umowy z OSD
Członkowie zarządu będą mogli realnie bronić się w postępowaniach o przeniesienie na nich odpowiedzialności za p...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas