Aktualizacja: 03.07.2025 20:32 Publikacja: 23.09.2023 14:54
Foto: Adobe Stock
Do prawie dwóch miliardów złotych wzrosną w tym roku wydatki na pracownicze benefity żywieniowe w Polsce- dowiedziała się „Rzeczpospolita”. Zauważalny od czasu pandemii trend związany z dodatkowymi benefitami oferowanymi pracownikom rośnie w siłę. Duże zainteresowanie tego typu rozwiązaniami podyktowane jest również dużą inflacją.
Różnego rodzaju dodatki w pracy związane z żywnością są korzystne zarówno ze strony pracowników jak i pracodawców - pracownicy mogą zredukować część swoich wydatków związanych z obiadami czy zakupami, a pracodawcy mogą rozłożyć wydatki nie tylko na podwyżki wynagrodzeń, które ciągną za sobą pozostałe koszty, ale zaoeferować zatrudnionym więcej, przy tych samych pensjach. Zgodnie z danymi Sodexo Benefits and Rewards Services Polska, wydatki na świadczenia żywieniowe dla pracowników w Polsce zwiększą się w tym roku aż o 40 proc.
Mikro, małe i średnie firmy, które chcą rozwijać się odpowiedzialnie, wdrażając zasady dostępności w swoich prod...
67 proc. małych i średnich firm budowlanych doświadcza problemów z płynnością finansową. Tylko co trzecie przeds...
O ponad pół miliarda złotych wzrosło w ciągu zaledwie roku zadłużenie jednoosobowych działalności gospodarczych...
Czy ubezpieczenie OC jednoosobowej działalności gospodarczej jest obowiązkowe? To zależy.
Za nami pierwsza rozgrywka przed unijnym trybunałem w sprawie stosowania wskaźnika WIBOR przy kredytach złotówko...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas