Aktualizacja: 23.12.2017 11:06 Publikacja: 23.12.2017 12:00
Foto: Adobe Stock
Możemy obecnie mówić o stałym trendzie na rynku żywnościowym, który musi być brany pod uwagę przez producentów żywności. Zwłaszcza, że produkty oznakowane jako ekologiczne cieszą się niewątpliwie większym zainteresowaniem konsumentów, nawet jeżeli ceny takich produktów są nieraz kilkukrotnie wyższe od zwykłych produktów. Należy jednak zdawać sobie sprawę, że zarówno sama produkcja i wprowadzanie do obrotu produktów jako ekologicznych, jak i warunki oznakowania takich produktów, są szczegółowo regulowane na poziomie prawa Unii Europejskiej i państw członkowskich, a nieprawidłowości w tym zakresie mogą prowadzić do niemiłych konsekwencji.
Rządowy pakiet deregulacyjny ma uprościć życie przedsiębiorcom. Sejmowa opozycja zauważa, że likwiduje niewiele...
Perspektywy opublikowały wyniki kolejnego rankingu programów MBA, czyli studiów kształcących menedżerów. "Złotą...
Współpraca podmiotów państwowych i samorządowych z sektorem prywatnym jest kluczowa dla zwiększenia efektywności...
Pieniądze publiczne powinny poprawiać płace i warunki pracy zatrudnionych – wynika z ogólnoeuropejskiego badania.
Polityka klimatyczna i rynek energii w Polsce: podstawy prawne, energetyka społeczna. praktyczny proces powołania i rejestracji spółdzielni energetycznych oraz podpisania umowy z OSD
Członkowie zarządu będą mogli realnie bronić się w postępowaniach o przeniesienie na nich odpowiedzialności za p...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas