Aktualizacja: 04.06.2017 13:33 Publikacja: 04.06.2017 00:01
Foto: Fotorzepa, Raf Rafał Guz
Prowadzenie biznesu gastronomicznego to niełatwa sztuka. Oprócz fachowej wiedzy kulinarnej, umiejętności interpersonalnych i menadżerskich wymaga również gotowości do ponoszenia większych wydatków. Te wiążą się często z uszkodzeniami budynków, w których funkcjonuje nasz lokal.
Przekonał się o tym Henryk Z. (dane fikcyjne). Prowadził on działalność gastronomiczną na parterze budynku, w którym funkcjonowała wspólnota mieszkaniowa.
Przedsiębiorca prowadzący działalność gospodarczą w domu może zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów prawie po...
Zespół deregulacyjny Rafała Brzoski po pierwszym etapie działania ogłasza sukces: około 60 proc. jego propozycji...
Eksperci nie mają wątpliwości: deregulacja to niezwykle ważny proces, jednak ofensywa legislacyjna, którą rząd p...
Projekt ustawy o certyfikacji wykonawców zamówień publicznych zostanie skorygowany.
Związki zawodowe najwięcej członków pozyskują w pierwszym roku od utworzenia zakładowej organizacji związkowej....
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas