Aktualizacja: 06.07.2025 20:31 Publikacja: 12.06.2023 02:00
Foto: Adobe Stock
Potwierdza to interpretacja dyrektora Krajowej Informacji Skarbowej wydana 17 maja 2023 r. (0112-KDIL2-2.4011.178.2023.3.AG).
Wystąpiła o nią prowadząca gabinet dentystka. Zatrudnia na pół etatu technika analityki medycznej. Chce zapewnić mu wyżywienie o najwyższym możliwym standardzie. Dlatego wykupiła pracownikowi catering dietetyczny składający się z 3-5 posiłków dziennie. Podkreśla, że kieruje się art. 16 kodeksu pracy. Przepis ten mówi o zaspokajaniu bytowych, socjalnych i kulturalnych potrzeb pracownika.
Organy podatkowe potwierdzają, że jeżeli podmiot zarządzający serwisem internetowym pobiera od twórców prowizję...
Polski przedsiębiorca zatrudniający cudzoziemca musi przede wszystkim ustalić jego rezydencję podatkową. Od tego...
Cudzoziemcy mogą w Polsce zakładać firmę na takich samych zasadach jak obywatele polscy. Ukraińcy prowadzący dzi...
Temat rezerw tworzonych na przyszłe świadczenia dla pracowników wraca co roku wraz z zamknięciem sprawozdań fina...
NSA uznał, że wyłączenie z limitu kosztów usług niematerialnych ma charakter wyjątkowy i nie obejmuje finalnych...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas