Aktualizacja: 19.08.2015 07:55 Publikacja: 19.08.2015 07:55
Foto: www.sxc.hu
Sprawa dotyczyła kary 1 tys. zł nałożonej na producenta wyrobów winiarskich. Miało to związek z kontrolą przeprowadzoną przez inspektorów Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w spółce w zakresie jakości handlowej fermentowanych napojów winiarskich. Stwierdzili oni, że kontrolowane towary nie spełniają wymagań co do zawartości cukru. Zadeklarowana w karcie produktu zawartość cukru powinna wynosić 120–145 g/l. Tymczasem z przeprowadzonych badań wynikało, że kontrolowane partie win miały zawyżoną zawartość cukru. Tym samym nie spełniały deklaracji producenta. W tej sytuacji organ wszczął postępowanie i ukarał spółkę za wprowadzenie do obrotu handlowego artykułów rolno-spożywczych o niewłaściwej jakości handlowej.
Przedsiębiorca prowadzący działalność gospodarczą w domu może zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów prawie po...
Zespół deregulacyjny Rafała Brzoski po pierwszym etapie działania ogłasza sukces: około 60 proc. jego propozycji...
Eksperci nie mają wątpliwości: deregulacja to niezwykle ważny proces, jednak ofensywa legislacyjna, którą rząd p...
Projekt ustawy o certyfikacji wykonawców zamówień publicznych zostanie skorygowany.
Związki zawodowe najwięcej członków pozyskują w pierwszym roku od utworzenia zakładowej organizacji związkowej....
Rządowy pakiet deregulacyjny ma uprościć życie przedsiębiorcom. Sejmowa opozycja zauważa, że likwiduje niewiele...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas