Reklama
Rozwiń
Reklama

Sprzedaż deserów z alkoholem - czy potrzebne zezwolenie

Przedsiębiorcy, którzy chcą poszerzyć swój asortyment gastronomiczny o lody na bazie trunków mają prawo pytać o ewentualny obowiązek uiszczenia opłaty za zezwolenie na alkohol.

Aktualizacja: 01.02.2017 06:54 Publikacja: 31.01.2017 23:01

Sprzedaż deserów z alkoholem - czy potrzebne zezwolenie

Foto: 123RF

Spór dotyczył wniosku o wydanie interpretacji prawa. I bynajmniej nie chodzi o jedną z najpopularniejszych wśród przedsiębiorców ich odmianę tj. wykładni fiskusa.

Z zezwoleniem czy bez

Pozostało jeszcze 97% artykułu

PRO.RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Podwójna siła dziennikarstwa w jednej ofercie.

Kup roczny dostęp do PRO.RP.PL i ciesz się pełnym dostępem do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie zyskujesz nieograniczony dostęp do The New York Times, w tym News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

ABC Firmy
Koniec przestarzałego obowiązku. Rząd chce „przewietrzyć” wiele ustaw
Materiał Promocyjny
Czy polskie banki zbudują wspólne AI? Eksperci widzą potencjał, ale też bariery
ABC Firmy
Jeśli udziały w spółce po rozwodzie zyskały, trzeba się tym podzielić
ABC Firmy
Dane przedsiębiorcy w CEIDG. Kolejny organ ma wątpliwości
ABC Firmy
Spółka ukarana za błędne rozumowanie. Poszło o tajemnicę lekarską i RODO
Materiał Promocyjny
Urząd Patentowy teraz bardziej internetowy
ABC Firmy
Jak liczyć przedawnienie roszczeń wekslowych? Sąd Najwyższy zdecydował
Reklama
Reklama