Aktualizacja: 21.05.2015 02:00 Publikacja: 21.05.2015 02:00
Foto: www.sxc.hu
Prowadzę restaurację nad morzem. Czy w przypadku sprzedaży w lokalu soków owocowych i warzywnych powinienem stosować stawkę 5 proc. czy 8 proc.? – pyta czytelnik.
Sprzedaż soków z owoców i warzyw w lokalach może być z punktu widzenia przepisów o VAT kwalifikowana na jeden z trzech sposobów, tj. jako:
Przedsiębiorca może zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów opłaty za usługi promocyjne świadczone przez branżo...
Kary umowne za opóźnienia w realizacji internetowych usług serwisowych z automatu nie są wyłączone z kosztów pod...
Przedsiębiorca może zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatki na spotkanie z kontrahentem, na którym zała...
Odszkodowanie za utratę przez część budynku jakiegokolwiek znaczenia gospodarczego i konieczność rozbiórki, otrz...
Przepis nakładający podatek na wielokrotne restrukturyzacje może być niezgodny z europejską dyrektywą – sugeruje...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas