Aktualizacja: 21.05.2015 02:00 Publikacja: 21.05.2015 02:00
Foto: www.sxc.hu
Prowadzę restaurację nad morzem. Czy w przypadku sprzedaży w lokalu soków owocowych i warzywnych powinienem stosować stawkę 5 proc. czy 8 proc.? – pyta czytelnik.
Sprzedaż soków z owoców i warzyw w lokalach może być z punktu widzenia przepisów o VAT kwalifikowana na jeden z trzech sposobów, tj. jako:
Pomysł „egzekucji fakturowej” może zredukować liczbę sporów o niezapłacone należności. Eksperci uważają, że nale...
Fiskus dostał raporty o internetowych transakcjach, prawie 300 tys. sprzedających w sieci może znaleźć się na je...
Przedsiębiorca nie zaliczy do kosztów uzyskania przychodów wydatków na wyżywienie, leczenie i wyposażenie psa pi...
Jeśli przedsiębiorca potrzebuje do działalności rzeczy chroniących go przed różnymi zagrożeniami, może zaliczyć...
Choć do uruchomienia KSeF pozostało jeszcze dziewięć miesięcy, to eksperci radzą: przygotowania warto rozpocząć...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas