Aktualizacja: 23.09.2015 05:40 Publikacja: 23.09.2015 05:40
Foto: Fotorzepa, Sławomir Mielnik
Powiatowy inspektor nadzoru budowlanego nakazał właścicielowi budynku po byłej piekarni doprowadzenie go do stanu poprzedniego. Okazało się bowiem, że właściciel nieruchomości chciał ją przebudować na sklep spożywczy. Wprawdzie wystąpił o pozwolenie na budowę i je otrzymał, ale w trakcie prac adaptacyjnych okazało się, że dopuścił się wielu odstępstw od projektu budowlanego. Zapomniał też, że budynek znajduje się w strefie ochrony konserwatorskiej.
Przedsiębiorca prowadzący działalność gospodarczą w domu może zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów prawie po...
Zespół deregulacyjny Rafała Brzoski po pierwszym etapie działania ogłasza sukces: około 60 proc. jego propozycji...
Eksperci nie mają wątpliwości: deregulacja to niezwykle ważny proces, jednak ofensywa legislacyjna, którą rząd p...
Projekt ustawy o certyfikacji wykonawców zamówień publicznych zostanie skorygowany.
Związki zawodowe najwięcej członków pozyskują w pierwszym roku od utworzenia zakładowej organizacji związkowej....
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas