Tylko 99 zł za rok czytania.
Co zyskasz kupując subskrypcję? - możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Aktualizacja: 30.01.2016 14:00 Publikacja: 30.01.2016 14:00
Foto: 123RF
Prowadzę sklep, w którym sprzedaję m.in. hot dogi. Hot dogi są sklasyfikowane w grupowaniu 10.85.1 PKWiU z 2008 r. Sprzedawane hot dogi są przygotowywane z gotowych elementów, kompletowane i podgrzewane przed sprzedażą, zgodnie z wymogami HACCP. Klient spożywa hot doga na terenie sklepu (nie ma wydzielonej strefy ani stolików) albo poza jego terenem (hot dog wydawany jest w serwetce). Nie prowadzę restauracji, baru ani tym podobnego punktu. Czy do sprzedaży hot-dogów można zastosować 5-proc. stawkę VAT? – pyta czytelniczka.
W ramach pakietu deregulacyjnego Rada Ministrów przyjęła w ostatni wtorek projekt zmian w ordynacji podatkowej....
Przedsiębiorcy muszą sporządzić roczne rozliczenie składki zdrowotnej. Na jej wysokość wpływają sprzedane w 2024...
Nawet gdy podatek się przedawni, będzie można ścigać podatnika za przestępstwo z nim związane – zakłada projekt...
Drobne rzeczy sprowadzane spoza Unii Europejskiej mogą być zwolnione z VAT. Niezależnie od tego, czy nabywca prz...
Oddział spółki zagranicznej, która ma już NIP, nie musi mieć drugiego, własnego, żeby wywiązywać się z obowiązkó...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas