Aktualizacja: 20.04.2025 02:01 Publikacja: 12.06.2023 11:58
Foto: Adobe Stock
O interpretację wystąpiła prowadząca gabinet dentystka. Zatrudnia ona na pół etatu technika analityki medycznej i chce zapewnić mu wyżywienie o najwyższym możliwym standardzie. Dlatego też wykupiła dla pracownika catering dietetyczny składający się z 3-5 posiłków dziennie.
W interpretacji przyznano, że wydatki na zakup dietetycznego cateringu są przejawem starań pracodawcy o zadowolenie pracownika. Ma to zwiększyć jego motywację oraz wydajność. Zadowolony pracownik nie będzie szukał innego miejsca pracy. Pozwoli to firmie sprawniej realizować cele biznesowe, co w efekcie przełoży się na przychody. Wydatki można więc rozliczyć w podatkowych kosztach.
Rządowy pakiet deregulacyjny ma uprościć życie przedsiębiorcom. Sejmowa opozycja zauważa, że likwiduje niewiele...
Perspektywy opublikowały wyniki kolejnego rankingu programów MBA, czyli studiów kształcących menedżerów. "Złotą...
Współpraca podmiotów państwowych i samorządowych z sektorem prywatnym jest kluczowa dla zwiększenia efektywności...
Pieniądze publiczne powinny poprawiać płace i warunki pracy zatrudnionych – wynika z ogólnoeuropejskiego badania.
Polityka klimatyczna i rynek energii w Polsce: podstawy prawne, energetyka społeczna. praktyczny proces powołania i rejestracji spółdzielni energetycznych oraz podpisania umowy z OSD
Członkowie zarządu będą mogli realnie bronić się w postępowaniach o przeniesienie na nich odpowiedzialności za p...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas