Zamknięcie firmy kateringowej a zatrucie pokarmowe

Unijna zasada ostrożności pozwala zamknąć firmę zajmującą się kateringiem i produkcją żywności do czasu ostatecznego ustalenia, czy była ona winna zbiorowemu zatruciu pokarmowemu.

Publikacja: 29.07.2015 05:00

Zamknięcie firmy kateringowej a zatrucie pokarmowe

Foto: www.sxc.hu

Jedna ze spółek z o.o. zajmowała się dostarczaniem w ramach kateringu posiłków do różnych instytucji, w tym do szpitala. W 2014 r. w szpitalu, do którego spółka dostarczała przygotowane przez siebie dania, doszło do zatrucia pokarmowego 140 osób. Powiatowy inspektor sanitarny uznał, że winę ponosi za nie spółka.

Liczne zarzuty

Pozostało jeszcze 95% artykułu

PRO.RP.PL tylko za 39 zł!

Twoje wsparcie decyzji biznesowych i pomoc w codziennej pracy.
Interpretacje ważnych zmian prawa, raporty ekonomiczne, analizy rynku, porady i praktyczne wskazówki ekspertów „Rzeczpospolitej”.
Reklama
Prawo w firmie
Deregulacja idzie pełną parą. Co już jest gotowe, co czeka w kolejce
Prawo w firmie
Adam Zakrzewski: Zmiany, na które czekał rynek mieszkaniowy
Prawo w firmie
40 proc. opłat za mieszkanie w kosztach biznesu? Jest to możliwe
Prawo w firmie
Deregulacja po 100 dniach: rząd przyjął większość postulatów zespołu Brzoski
Prawo w firmie
Ofensywa deregulacyjna zdenerwowała biznes. „Trudno to wszystko śledzić”
Reklama
Reklama