Reklama

Koronawirus. Jakie konsekwencje może ponieść pracownik restauracji otwartej mimo obostrzeń?

- Czy pracownik ponosi solidarną odpowiedzialność z właścicielem restauracji za jej działanie mimo zakazu?

Aktualizacja: 27.02.2021 15:31 Publikacja: 27.02.2021 00:01

Koronawirus. Jakie konsekwencje może ponieść pracownik restauracji otwartej mimo obostrzeń?

Foto: Fot. Adobe Stock

W obowiązującym stanie prawnym, co do zasady, to właściciele otwartych restauracji mimo obostrzeń biorą na siebie ryzyko i ponoszą konsekwencje związane z ich prowadzeniem pomimo zakazu ustanowionego do 28 lutego 2021 r. Na pewno pracownik nie ponosi solidarnej odpowiedzialności z właścicielem restauracji za jej działanie mimo zakazu.

Czytaj także:

PRO.RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Podwójna siła dziennikarstwa w jednej ofercie.

Kup roczny dostęp do PRO.RP.PL i ciesz się pełnym dostępem do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie zyskujesz nieograniczony dostęp do The New York Times, w tym News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Biznes
Julita Karaś-Gasparska: KSeF i e-fakturowanie coraz bliżej. Jak chronić dane?
Biznes
Brak współpracy z UODO może słono kosztować
Biznes
Czy KSeF zagraża tajemnicy zawodów prawniczych
Biznes
Prawo nie nadąża za zagrożeniami cyberprzestępczością
Materiał Promocyjny
Bieszczady to region, który wciąż zachowuje aurę dzikości i tajemniczości
Biznes
Wyrok ws. spamu. Historia o tym, jak sąd skazał… na 100 zł
Materiał Promocyjny
Jak sfinansować rozwój w branży rolno-spożywczej?
Reklama
Reklama
Reklama