Aktualizacja: 07.08.2021 13:12 Publikacja: 07.08.2021 00:01
Foto: Adobe Stock
- Prowadzę hurtownię artykułów spożywczych. Zatrudniam kilkanaście osób. Panuje u nas rodzinna atmosfera, jesteśmy zżyci. W niedługim czasie odchodzi na emeryturę księgowa. Chciałbym zorganizować dla niej imprezę pożegnalną po godzinach pracy. Poza jedzeniem, chciałbym zaserwować wino oraz szampana. Czy jako pracodawca mogę poczęstować pracowników alkoholem? – pyta czytelnik.
Zorganizowanie imprezy pożegnalnej dla długoletniego pracownika przez pracodawcę zasługuje na aprobatę i jest zgodne z zasadami współżycia społecznego. Na terenie zakładu pracy nie wolno jednak spożywać napojów alkoholowych, nawet po godzinach i w niewielkich ilościach.
Firmy, planując przyszłoroczne budżety, powinny uwzględnić podwyżki dla kobiet. Obniżki dla mężczyzn raczej nie...
Wiza uzyskana w innym państwie Schengen nie będzie już uprawniać do pracy w naszym kraju. Cudzoziemcy powinni sz...
Podpisanie umowy o zakazie konkurencji zwiększa bezpieczeństwo pracodawcy i stwarza mocniejsze podstawy do wycią...
Dyrektywa o jawności wynagrodzeń wpłynie na przyszłoroczne budżety pracodawców. Warto już teraz przeanalizować w...
Zatwierdzenie przez związki zawodowe lub przedstawiciela załogi regulaminu, który zawiera zapisy niezgodne z pra...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas