Trendy żywnościowe w Chinach w 2020 r.

Znawcy chińskiego rynku żywnościowego nie mają wątpliwości, że również w 2020 r. w Chinach głównym trendem zarówno u konsumentów, jak i producentów żywności będzie jej bezpieczeństwo.

Publikacja: 26.01.2020 09:02

Trendy żywnościowe w Chinach w 2020 r.

Foto: Uliczny kram z żywnością przy ulicy Wangfujiang (część zwana Snack Street) w Pekinie. Fot. Jacek Strzelecki

Z kolei w segmencie produktowym głównym trendem jest, i będzie, brak ograniczeń. W myśl zasady do wyboru do koloru.

Chiny istnieją już 5 tysięcy lat. Czego byśmy nie używali to wynalazcami byli Chińczycy. Ich osiągnięcia na polu żywności również są imponujące. Mają pięć smaków (kwaśny, słodki, gorzki, słony, ostry). Kuchnia, a tym samym i ich dieta, jest bogata. Wydaje się więc, że trudno ich czymś zaskoczyć. Tymczasem można. I Chińczycy, jak chyba wszyscy na ziemi, lubią poznawać nowości.

Pozostało 95% artykułu

BLACK WEEKS

Aż dwa lata dostępu do PRO.RP.PL za 899 zł
Zyskaj dostęp do raportów, analiz i komentarzy niezbędnych w codziennej pracy każdego PROfesjonalisty.
Nowe Rynki
Współpraca polsko-ukraińska przy odbudowie Ukrainy ma zyskać szersze ramy i nabrać rozpędu
Nowe Rynki
Wymiana handlowa z USA rośnie, ale ryzyko braku zapłaty przez firmy z USA też
Nowe Rynki
Jest szansa na eksport polskiej wołowiny do Chin
Nowe Rynki
Pierwsze forum rektorów uczelni Polski i Uzbekistanu, czyli od nauki po biznes
Materiał Promocyjny
Klimat a portfele: Czy koszty transformacji zniechęcą Europejczyków?
Nowe Rynki
Ułatwienie dla podróżujących drogą lotniczą z Polski do Wielkiej Brytanii