Aktualizacja: 03.06.2019 06:50 Publikacja: 03.06.2019 06:50
Foto: Fotolia
Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wyjaśnił w interpretacji z 13 marca 2019 r. (0111- KDIB1-3.4010.16.2019.2.BM) jakie warunki powinien spełnić przedsiębiorca, by skorzystać z ulgi B+R.
Z pytaniem zwróciła się firma z branży przetwórstwa rybnego. Sprzedaje m.in. mrożonki, pasty i konserwy przygotowywane na bazie ryb sprowadzanych z certyfikowanych łowisk Islandii, Norwegii, Danii, Niemiec i Kanady. Aby sprostać rynkowej konkurencji, wnioskodawca prowadzi działalność w zakresie badań i rozwoju.
Obowiązkowy Krajowy System e-Faktur rusza 1 lutego 2026 r. Firmy mają już dostęp do dokumentacji API oraz wzoru...
Jeśli ZUS przekwalifikował umowę zlecenia na umowę o pracę, firma musi poprawić podatkowe rozliczenia i zapłacić...
Inwestycje w e-fakturowanie czy JPK_CIT są kosztowne, ale przyczynią się do ogólnego unowocześnienia firm i urzę...
Wydatki na wyżywienie, ubranie, mieszkanie, zdrowie, wypoczynek i rekreację czy szerzej na utrzymanie osoby fizy...
Po rozpoczęciu i zakończeniu kontroli celno-skarbowej firma będzie mogła złożyć nie tylko korektę, ale także pie...
Zagraniczny fundusz inwestycyjny będzie mógł być zwolniony z CIT także wtedy, gdy jest zarządzany wewnętrznie, c...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas