Aktualizacja: 17.06.2015 06:30 Publikacja: 17.06.2015 06:30
Foto: 123RF
Spółka zajmuje się głównie usługami księgowymi. Zatrudnia ok. 75 osób. Pracownicy, chcąc przyrządzić sobie posiłek w czasie godzin pracy, muszą wychodzić poza budynek, w którym pracują. Wyjścia w czasie godzin pracy powodują, że tracą oni o wiele więcej czasu niż potrzebna na przyrządzenie i spożycie posiłku na miejscu. Dlatego w celu zwiększenia efektywności pracy spółka zamierza dostarczać każdego dnia rano dla osób pracujących w danym dniu podstawowe produkty żywnościowe (pieczywo, zupy w proszku lub tzw. gorące kubki). Pracodawca tłumaczył, że poszczególni pracownicy, w zależności od rozkładu ich obowiązków służbowych w danym dniu, będą korzystać z możliwości przyrządzenia sobie posiłku w dowolnych godzinach i w dowolnych ilościach – w zależności od indywidualnych potrzeb. Spółka zapytała, czy wartość spożywanych przez pracowników w czasie pracy posiłków jest dla nich przychodem i podlega opodatkowaniu PIT.
Ministerstwo Finansów przygotowało projekt przepisów, które przesuwają w czasie o dwa lata obowiązek raportowani...
Zniesienie opodatkowania wielokrotnych restrukturyzacji, a także obowiązku publikowania strategii podatkowej duż...
Przedsiębiorca będzie mógł złożyć pierwotną deklarację po rozpoczęciu oraz zakończeniu kontroli celno-skarbowej....
Przedsiębiorca będzie musiał płacić VAT dopiero po przekroczeniu 240 tys. zł rocznej sprzedaży. Tak wynika z pro...
Skarbówka może ściągać zaległy podatek spółki od członka jej zarządu. Ale powinien mieć możliwość zwolnienia z o...
Lenovo jest liderem rynku komputerów PC w Polsce. Motorola jest tu jednym z liderów rynku smartfonów.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas