Aktualizacja: 07.07.2019 14:57 Publikacja: 07.07.2019 02:00
Foto: Adobe Stock
Czas wakacyjny to dla niejednego pracodawcy okres żniw, dosłownie i w przenośni. Rolnictwo, budownictwo, ale też cały sektor HoReCa (ang. Hotel, Restaurant, Catering) przyspiesza prace w związku ze wzmożonym popytem na ich usługi i produkty. Pomysłem na braki kadrowe może być również sezonowe „dotrudnienie" młodocianych. Ich grono jest większe niż w latach poprzednich, co wynika ze zmiany definicji ustawowej pracownika młodocianego – może nim być osoba powyżej 15-tego (a nie 16-tego) roku życia do ukończenia lat 18-tu.
Rządowy pakiet deregulacyjny ma uprościć życie przedsiębiorcom. Sejmowa opozycja zauważa, że likwiduje niewiele...
Perspektywy opublikowały wyniki kolejnego rankingu programów MBA, czyli studiów kształcących menedżerów. "Złotą...
Współpraca podmiotów państwowych i samorządowych z sektorem prywatnym jest kluczowa dla zwiększenia efektywności...
Pieniądze publiczne powinny poprawiać płace i warunki pracy zatrudnionych – wynika z ogólnoeuropejskiego badania.
Polityka klimatyczna i rynek energii w Polsce: podstawy prawne, energetyka społeczna. praktyczny proces powołania i rejestracji spółdzielni energetycznych oraz podpisania umowy z OSD
Członkowie zarządu będą mogli realnie bronić się w postępowaniach o przeniesienie na nich odpowiedzialności za p...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas