Aktualizacja: 26.01.2021 06:03 Publikacja: 25.01.2021 19:02
Foto: AFP
Restauratorzy, hotelarze, właściciele stoków narciarskich czy ośrodków sportowych i inni przedsiębiorcy są na skraju zdolności finansowych. Wielu musiało zamknąć swoje biznesy, przeprowadzić zwolnienia. Już trzy miesiące branża gastronomiczna nie może wydawać posiłków inaczej niż na wynos. Część właścicieli firm postanowiła dołączyć do akcji #otwieraMY. Otworzyły się restauracje na Starówkach, np. w Toruniu czy Nowym Tomyślu i Rzeszowie, puby, np. w Gorzowie Wielkopolskim, knajpy przy Krupówkach w Zakopanem czy bistra w Białce Tatrzańskiej i innych górskich miejscowościach.
Rządowy pakiet deregulacyjny ma uprościć życie przedsiębiorcom. Sejmowa opozycja zauważa, że likwiduje niewiele...
Perspektywy opublikowały wyniki kolejnego rankingu programów MBA, czyli studiów kształcących menedżerów. "Złotą...
Współpraca podmiotów państwowych i samorządowych z sektorem prywatnym jest kluczowa dla zwiększenia efektywności...
Pieniądze publiczne powinny poprawiać płace i warunki pracy zatrudnionych – wynika z ogólnoeuropejskiego badania.
Polityka klimatyczna i rynek energii w Polsce: podstawy prawne, energetyka społeczna. praktyczny proces powołania i rejestracji spółdzielni energetycznych oraz podpisania umowy z OSD
Członkowie zarządu będą mogli realnie bronić się w postępowaniach o przeniesienie na nich odpowiedzialności za p...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas