Będzie alternatywa nie tylko dla mięsa. Biznes „zabarwiony” jest na zielono

Na rynek wchodzą towary spożywcze mogące zastąpić te, których produkcja zanieczyszcza środowisko; dziś biznes „zabarwiony” jest na zielono – podkreśla dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska, wspólniczka i współzałożycielka Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego.

Publikacja: 26.07.2024 07:30

Będzie alternatywa nie tylko dla mięsa. Biznes „zabarwiony” jest na zielono

Foto: Adobe Stock

Czy na polskim rynku żywnościowym jest miejsce na innowacje, wynalazki i nowe rozwiązania?

Jako prawniczka doradzająca firmom działającym w tej branży mogę powiedzieć, że z całą pewnością jest. Śledząc to, co dzieje się na rynku zagranicznym – zarówno europejskim, jak i światowym – zauważam, że działającym na nich firmom nie tylko dotrzymujemy kroku, ale też w niektórych dziedzinach wręcz przodujemy.

Pozostało 92% artykułu

BLACK WEEKS

Aż dwa lata dostępu do PRO.RP.PL za 899 zł
Zyskaj dostęp do raportów, analiz i komentarzy niezbędnych w codziennej pracy każdego PROfesjonalisty.
ABC Firmy
Nowe zasady raportowania ESG. Co to oznacza dla polskich firm
ABC Firmy
Apteka dla aptekarza? Nierozwiązany problem branży farmaceutycznej
ABC Firmy
Przedsiębiorcy dostaną pomoc od urzędów pracy przy rozwijaniu biznesu
ABC Firmy
Wkrótce przedawnią się długi z 2022 roku. Co zrobić, żeby nie stracić pieniędzy
Materiał Promocyjny
Klimat a portfele: Czy koszty transformacji zniechęcą Europejczyków?
ABC Firmy
Resort rozwoju przekazał nowe informacje ws. firm dotkniętych skutkami powodzi