Klient zaczyna jeść w restauracji – co wtedy?

Restauratorzy nie tylko muszą zmagać się z lockdownem, ale i z klientami, którzy nie chcą respektować przepisów zabraniających jedzenia w lokalu. Prawnik radzi co wtedy robić.

Publikacja: 23.12.2020 12:28

Klient zaczyna jeść w restauracji – co wtedy?

Foto: Posiłek w lokalu gastronomicznym? To teraz niemożliwe. Źródło: Pexels-katerina-holmes-5905

Pytanie:

Co w przypadku kiedy klient, który kupił posiłek na wynos zacznie spożywać go w lokalu? Jak powinien postąpić właściciel lokalu gastronomicznego?

Pozostało jeszcze 96% artykułu

PRO.RP.PL tylko za 39 zł!

Przygotuj się na najważniejsze zmiany prawne w 2025 r.
Wszystko o składce zdrowotnej, wprowadzeniu kasowego PIT i procedury SME. Raporty biznesowe, analizy ekonomiczne, webinary oraz użyteczne kalendarium.
Inwestycje
Deregulacja. Czy przyspieszenie procedur geodezyjnych usprawni inwestycje?
Inwestycje
Kontrakty dla Chińczyków w urzędniczych rękach. Eksperci o konsekwencjach wyroku TSUE
Inwestycje
Unijna ochrona nie dla Chińczyków. Ważny wyrok w sprawie zamówień publicznych
Inwestycje
Jest porozumienie w sprawie prestiżowej inwestycji Mennicy
Materiał Partnera
Konieczność transformacji energetycznej i rola samorządów
Inwestycje
Rafał Dębowski: Dlaczego rząd pozwala na paraliż inwestycyjny?