Aktualizacja: 23.06.2025 12:59 Publikacja: 17.02.2020 09:38
Uliczka w centrum w Szanghaju w sąsiedztwie ogrodu Yuyuan.
Foto: fot. Jacek Strzelecki
Zgodnie z ustawą z 24 kwietnia 2015 roku Prawo Chińskiej Republiki Ludowej o bezpieczeństwie żywności producenci i dystrybutorzy żywności ponoszą odpowiedzialność za wyprodukowaną lub rozprowadzoną żywność.
Ponadto ustawa stanowi, że producenci i dystrybutorzy żywności produkują i dystrybuują żywność zgodnie z obowiązującymi przepisami ustawowymi, wykonawczymi, normami bezpieczeństwa żywności; zapewniają bezpieczeństwo żywności, są uczciwi i odpowiedzialni; ponoszą odpowiedzialność publiczną oraz przed społeczeństwem i ponoszą odpowiedzialność publiczną, akceptują społeczną kontrolę i przyjmują na siebie społeczną odpowiedzialność.
Reaktywację biura handlowego PAIH w Kijowie oraz powstanie drugiej placówki Agencji w zachodniej Ukrainie oraz w...
Stany Zjednoczone są już dla Polski siódmym rynkiem eksportowym z trzyprocentowym udziałem w całym polskim ekspo...
Po latach oczekiwania polscy producenci wołowiny mają szansę wejść do nielicznej grupy eksporterów mięsa wołoweg...
Ostatnie tygodnie przyniosły Uzbekistanowi szereg ważnych wydarzeń o charakterze politycznym. Pod koniec kwietni...
VELUX Polska, obchodząca w tym roku 35-lecie obecności na rynku jest jedną z tych firm, które współtworzyły polską branżę budowlaną. Od podstaw budowała kategorię użytkowych poddaszy, inwestując w przemysł, rozwijając lokalnych dostawców i kształtując standardy zrównoważonego rozwoju.
Na warszawskim Lotnisku Chopina powstał punkt wydawania paszportów tymczasowych. Polscy podróżni, w tym przedsię...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas