Aktualizacja: 31.03.2016 02:00 Publikacja: 31.03.2016 02:00
Foto: 123RF
Tak orzekł Sąd Najwyższy w wyroku z 27 stycznia 2016 r. (I PK 25/15).
Powód, szef kuchni na statku, od 1 października 2004 r. był zatrudniony na czas nieokreślony. Przysługiwało mu: wynagrodzenie zasadnicze, ryczałt za pracę w godzinach nadliczbowych i w porze nocnej w wysokości 20 proc. podstawy wynagrodzenia oraz regulaminowa premia uznaniowa. W sezonie pracował od godz. 6.30 do 21.30–22.
Rządowy pakiet deregulacyjny ma uprościć życie przedsiębiorcom. Sejmowa opozycja zauważa, że likwiduje niewiele...
Browary Warszawskie i wrocławska Kępa Mieszczańska to propozycja Echo Group dla inwestorów zainteresowanych wykończonymi mieszkaniami w prestiżowych lokalizacjach, gotowymi do zarabiania od zaraz.
Perspektywy opublikowały wyniki kolejnego rankingu programów MBA, czyli studiów kształcących menedżerów. "Złotą...
Współpraca podmiotów państwowych i samorządowych z sektorem prywatnym jest kluczowa dla zwiększenia efektywności...
Pieniądze publiczne powinny poprawiać płace i warunki pracy zatrudnionych – wynika z ogólnoeuropejskiego badania.
Członkowie zarządu będą mogli realnie bronić się w postępowaniach o przeniesienie na nich odpowiedzialności za p...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas