Aktualizacja: 30.09.2016 06:50 Publikacja: 30.09.2016 06:50
Foto: 123RF
Dostarczanie pracownikom wody w czasie upałów to tylko jedna z powinności pracodawców związanych z dbaniem o zdrowie zatrudnionych. Niektórzy zatrudniający dobrowolnie fundują załodze dodatkowe świadczenia, np. posiłki w służbowych stołówkach czy katering dostarczany przez zewnętrzne firmy.
Oprócz tych fakultatywnych działań przepisy przewidują rodzaje prac, przy których zakład ma obowiązek nakarmić pracowników. Także dostarczanie podwładnym środków higieny osobistej nie może zależeć od dobrej woli szefa.
Rządowy pakiet deregulacyjny ma uprościć życie przedsiębiorcom. Sejmowa opozycja zauważa, że likwiduje niewiele...
Perspektywy opublikowały wyniki kolejnego rankingu programów MBA, czyli studiów kształcących menedżerów. "Złotą...
Współpraca podmiotów państwowych i samorządowych z sektorem prywatnym jest kluczowa dla zwiększenia efektywności...
Pieniądze publiczne powinny poprawiać płace i warunki pracy zatrudnionych – wynika z ogólnoeuropejskiego badania.
Członkowie zarządu będą mogli realnie bronić się w postępowaniach o przeniesienie na nich odpowiedzialności za p...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas