Aktualizacja: 30.09.2016 06:50 Publikacja: 30.09.2016 06:50
Foto: 123RF
Dostarczanie pracownikom wody w czasie upałów to tylko jedna z powinności pracodawców związanych z dbaniem o zdrowie zatrudnionych. Niektórzy zatrudniający dobrowolnie fundują załodze dodatkowe świadczenia, np. posiłki w służbowych stołówkach czy katering dostarczany przez zewnętrzne firmy.
Oprócz tych fakultatywnych działań przepisy przewidują rodzaje prac, przy których zakład ma obowiązek nakarmić pracowników. Także dostarczanie podwładnym środków higieny osobistej nie może zależeć od dobrej woli szefa.
Przedsiębiorca prowadzący działalność gospodarczą w domu może zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów prawie po...
Zespół deregulacyjny Rafała Brzoski po pierwszym etapie działania ogłasza sukces: około 60 proc. jego propozycji...
Eksperci nie mają wątpliwości: deregulacja to niezwykle ważny proces, jednak ofensywa legislacyjna, którą rząd p...
Projekt ustawy o certyfikacji wykonawców zamówień publicznych zostanie skorygowany.
Związki zawodowe najwięcej członków pozyskują w pierwszym roku od utworzenia zakładowej organizacji związkowej....
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas