Aktualizacja: 04.07.2025 11:19 Publikacja: 19.03.2022 15:01
Foto: Adobe Stock
Kruche, białe i słone sery feta od 6000 lat są wytwarzane z mleka owczego i koziego w Grecji i stanowią część jej dziedzictwa kulturowego. Nazwa „feta” od 20 lat jest chroniona w Unii Europejskiej i zastrzeżona wyłącznie dla serów produkowanych w Grecji (ang. protected designation of origin, PDO). Sery, które nie zostały wyprodukowane w tym kraju zgodnie z określonymi wytycznymi, nie mogą być oznaczone jako „feta” przez inne kraje UE.
Rada Ministrów przyjęła we wtorek projekt ustawy, który umożliwi udostępnienie informacji z wykazu podatników VA...
W ramach pakietu deregulacyjnego Rada Ministrów przyjęła projekt przepisów, które mają uprościć prawo gospodarcz...
Poniedziałek 30 czerwca 2025 roku to ostatni dzień dla mikro, małych i średnich przedsiębiorców na złożenie info...
Od wtorku 1 lipca posiadanie skrzynki do e-Doręczeń będzie konieczne, aby zaktualizować dane firmy w CEIDG.
Sejm uchwalił nowelizację ustawy o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne oraz ni...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas