Aktualizacja: 19.04.2025 21:53 Publikacja: 19.03.2022 15:01
Foto: Adobe Stock
Kruche, białe i słone sery feta od 6000 lat są wytwarzane z mleka owczego i koziego w Grecji i stanowią część jej dziedzictwa kulturowego. Nazwa „feta” od 20 lat jest chroniona w Unii Europejskiej i zastrzeżona wyłącznie dla serów produkowanych w Grecji (ang. protected designation of origin, PDO). Sery, które nie zostały wyprodukowane w tym kraju zgodnie z określonymi wytycznymi, nie mogą być oznaczone jako „feta” przez inne kraje UE.
Szerszy skład SN ma rozstrzygnąć, czy zamawiający może żądać zapłaty na koszty naprawy wad prac budowlanych.
Biznesowi nie spodobał się pomysł objęcia tekstyliów i obuwia specjalnym systemem nadzoru przewozu. Przedsiębior...
Od kilku dni wszyscy użytkownicy aplikacji mObywatel mogą korzystać z nowej usługi. Szczególnie powinni zaintere...
Ministerstwo Sprawiedliwości prowadzi prace nad usprawnieniem rejestru fundacji rodzinnych.
Polityka klimatyczna i rynek energii w Polsce: podstawy prawne, energetyka społeczna. praktyczny proces powołania i rejestracji spółdzielni energetycznych oraz podpisania umowy z OSD
Zamiast wszystkich dokumentów potwierdzających kompetencje do wykonania zamówienia wykonawca przedstawi jedynie...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas