Aktualizacja: 01.07.2025 15:02 Publikacja: 21.02.2024 13:02
Foto: Adobe Stock
Chodzi o sprzedawany także w Polsce półtwardy ser o charakterystycznym zapachu i smaku — jeden z głównych produktów eksportowych Cypru. Jego właściwością jest to, że nie topnieje w wysokiej temperaturze przez co nadaje się np. do grillowania. Według tradycyjnej receptury ser Halloumi był wytwarzany z mleka owczego lub koziego, teraz wielu producentów stosuje głównie mleko krowie, a kozie czy owcze (dostępne sezonowo) stanowi 10 proc.
Poniedziałek 30 czerwca 2025 roku to ostatni dzień dla mikro, małych i średnich przedsiębiorców na złożenie info...
Od wtorku 1 lipca posiadanie skrzynki do e-Doręczeń będzie konieczne, aby zaktualizować dane firmy w CEIDG.
Sejm uchwalił nowelizację ustawy o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne oraz ni...
Producentów roślinnych suplementów zaniepokoić mógł ostatni wyrok Trybunału Sprawiedliwości UE, który orzekł, że...
Polski Fundusz Rozwoju (PFR) udostępnił firmom bezpłatny Test Gotowości ESG (Environmental, Social and Governanc...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas