Aktualizacja: 22.07.2021 16:59 Publikacja: 22.07.2021 17:45
Foto: Adobe Stock
Podczas trwającej epidemii koronawirusa wielu pracowników, którzy przybyli do pracy w Polsce z zagranicy trafiło na przymusową kwarantannę, co uniemożliwiło pracodawcom natychmiastowe skorzystanie z usług takiego pracownika. Jednocześnie pracodawcy musieli zapewnić wsparcie pracownikom dla ich podstawowych potrzeb, np. poprzez dostarczanie im posiłków. Takie wydatki w większości przypadków dotyczyły pracowników, którzy w świetle obowiązujących przepisów zostali skierowani na przymusową kwarantannę po przekroczeniu granicy. Na wspomniane wydatki składają się przede wszystkim: koszt zakupionego posiłku oraz koszt dostawy.
Od 28 czerwca 2025 roku dostępność cyfrowa stanie się obowiązkiem dla wielu przedsiębiorców działających na rynk...
Polski Akt o Dostępności ma eliminować bariery cyfrowe, które utrudniają korzystanie z nowoczesnych technologii...
Uchybienie przez członka zarządu obowiązkowi sprawozdawczemu niesie za sobą niekorzystne konsekwencje, m.in. nał...
Lepsza ochrona zdrowia, środowiska i większa przejrzystość dla konsumentów – to główne cele rewizji unijnych prz...
Podziały wiążą się z dwiema kluczowymi cechami. Pierwszą jest przeniesienie praw i obowiązków, czyli tzw. sukces...
Opisanie przedmiotu zamówienia w sposób nieprecyzyjny, wewnętrznie sprzeczny lub zbyt lakoniczny może być narusz...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas