Aktualizacja: 13.10.2015 08:19 Publikacja: 13.10.2015 08:19
Foto: 123RF
Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi rozstrzygnął w interpretacji, jak rozliczyć sprzedaż gotowych posiłków.
Z pytaniem zwrócił się przedsiębiorca prowadzący dwa punkty gastronomiczne. W obydwu sprzedaje m.in. hot dogi, hamburgery, zapiekanki, frytki i pizzę, czyli wyroby przeznaczone do natychmiastowej konsumpcji. Jedzenie przygotowuje na miejscu ze składników nabywanych od różnych dostawców. Posiłki albo są dostarczane do klienta na jego zamówienie, albo sprzedawane w lokalu do konsumpcji poza lokalem. Klienci mają możliwość spożycia ich na terenie lokalu, ale bez obsługi kelnerskiej.
Przyjęty przez Radę Ministrów projekt przewiduje złagodzenie kar za przestępstwa skarbowe, które nie powodują be...
Międzynarodowe Forum Rolnictwa Regeneratywnego BIO_REACTION 2025 odbędzie się już 12 czerwca br. w Pierzchnie koło Kórnika.
Cyfryzacja rozliczeń podatkowych będzie w najbliższych miesiącach wyzwaniem dla wielu firm. Chodzi o przygotowan...
Właścicielka kancelarii prawnej nie rozliczy w kosztach ubrań, w których występuje w telewizji i mediach społecz...
Pierwsze interpretacje nowych przepisów wskazują: niejasności i spory wokół podatku od budowli będą trwały nadal.
Phishing, ataki DDoS i złośliwe oprogramowanie to stali bywalcy raportów dotyczących zagrożeń w sieci. Od lat są najczęściej wykorzystywanymi przez cyberprzestępców metodami, ale to nie znaczy, że sposób ich działania się nie zmienia.
Wydatków na psychoterapię nie można zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów. Zdaniem skarbówki, nie mają przeło...
Gdzie zdobyć wiedzę, która pomoże w zdobyciu patentu motorowodnego?
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas