Aktualizacja: 28.11.2015 22:02 Publikacja: 28.11.2015 12:41
Foto: Fotorzepa, Jakub Ostałowski jo Jakub Ostałowski
Spór dotyczył kary za naruszenie jakości handlowej. Problemy spółki miały związek z kontrolą wojewódzkiego inspektoratu jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. Jej celem była ocena jakości handlowej przetworów mięsnych. Uwagę inspektorów zwrócił jeden z produktów. W ich ocenie użycie w jego nazwie sformułowania „szynka starowiejska" sugerowało, że jest to produkt wytworzony metodami tradycyjnymi. Tymczasem wykaz składników widoczny na etykiecie wskazywał na obecność substancji dodatkowych oraz zamienników mięsa (stabilizatory E 451i, E 452i, E 262i, substancja zagęszczająca E407, wzmacniacz smaku E621, przeciwutleniacze E 316, E 301, aromaty oraz regulator kwasowości E 331iii, białko sojowe i błonnik roślinny).
Przedsiębiorca prowadzący działalność gospodarczą w domu może zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów prawie po...
Zespół deregulacyjny Rafała Brzoski po pierwszym etapie działania ogłasza sukces: około 60 proc. jego propozycji...
Eksperci nie mają wątpliwości: deregulacja to niezwykle ważny proces, jednak ofensywa legislacyjna, którą rząd p...
Projekt ustawy o certyfikacji wykonawców zamówień publicznych zostanie skorygowany.
Związki zawodowe najwięcej członków pozyskują w pierwszym roku od utworzenia zakładowej organizacji związkowej....
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas