Reklama
Rozwiń

Nie warto się chwalić tym, co mają wszyscy piekarze

Informacja o oznakowaniu środka spożywczego certyfikatem systemu HACCP może sugerować, że ma on szczególne właściwości. W ten sposób wprowadza ona jednak w błąd konsumenta.

Aktualizacja: 27.06.2015 17:02 Publikacja: 27.06.2015 16:30

Nie warto się chwalić tym, co mają wszyscy piekarze

Foto: www.sxc.hu

Sprawa dotyczyła kary za sprzedaż chleba o niewłaściwej jakości handlowej. Inspektorzy wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych przeprowadzili u przedsiębiorcy kontrolę w zakresie prawidłowego znakowania wybranych artykułów rolno-spożywczych.

Czego dotyczył spór

Pozostało jeszcze 95% artykułu

PRO.RP.PL tylko za 39 zł!

Przygotuj się na najważniejsze zmiany prawne w 2025 r.
Wszystko o składce zdrowotnej, wprowadzeniu kasowego PIT i procedury SME. Raporty biznesowe, analizy ekonomiczne, webinary oraz użyteczne kalendarium.
Prawo w firmie
40 proc. opłat za mieszkanie w kosztach biznesu? Jest to możliwe
Prawo w firmie
Deregulacja po 100 dniach: rząd przyjął większość postulatów zespołu Brzoski
Prawo w firmie
Ofensywa deregulacyjna zdenerwowała biznes. „Trudno to wszystko śledzić”
Prawo w firmie
Prezes Urzędu Zamówień Publicznych z nowym zadaniem
Prawo w firmie
Jak odejść ze związku zawodowego