Reklama

Nie warto się chwalić tym, co mają wszyscy piekarze

Informacja o oznakowaniu środka spożywczego certyfikatem systemu HACCP może sugerować, że ma on szczególne właściwości. W ten sposób wprowadza ona jednak w błąd konsumenta.

Aktualizacja: 27.06.2015 17:02 Publikacja: 27.06.2015 16:30

Nie warto się chwalić tym, co mają wszyscy piekarze

Foto: www.sxc.hu

Sprawa dotyczyła kary za sprzedaż chleba o niewłaściwej jakości handlowej. Inspektorzy wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych przeprowadzili u przedsiębiorcy kontrolę w zakresie prawidłowego znakowania wybranych artykułów rolno-spożywczych.

Czego dotyczył spór

Pozostało jeszcze 95% artykułu

PRO.RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Podwójna siła dziennikarstwa w jednej ofercie.

Kup roczny dostęp do PRO.RP.PL i ciesz się pełnym dostępem do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie zyskujesz nieograniczony dostęp do The New York Times, w tym News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Prawo w firmie
Zamówienia publiczne nie dla firm z Chin czy Turcji. Nowe prawo już obowiązuje
Prawo w firmie
Więcej zamówień z wolnej ręki. Zmiany w zamówieniach publicznych
Prawo w firmie
Czy skargę do sądu na decyzję skarbówki można złożyć przez e-Doręczenia?
Prawo w firmie
AI Act. Zaczęła obowiązywać jedna z najbardziej kontrowersyjnych części rozporządzenia
Prawo w firmie
Nowa ustawa sankcyjna nie pozwoli spryciarzom na zakazany handel z Rosji
Reklama
Reklama
Reklama