Nie warto się chwalić tym, co mają wszyscy piekarze

Informacja o oznakowaniu środka spożywczego certyfikatem systemu HACCP może sugerować, że ma on szczególne właściwości. W ten sposób wprowadza ona jednak w błąd konsumenta.

Aktualizacja: 27.06.2015 17:02 Publikacja: 27.06.2015 16:30

Nie warto się chwalić tym, co mają wszyscy piekarze

Foto: www.sxc.hu

Sprawa dotyczyła kary za sprzedaż chleba o niewłaściwej jakości handlowej. Inspektorzy wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych przeprowadzili u przedsiębiorcy kontrolę w zakresie prawidłowego znakowania wybranych artykułów rolno-spożywczych.

Czego dotyczył spór

Pozostało jeszcze 95% artykułu

PRO.RP.PL tylko za 39 zł!

Przygotuj się na najważniejsze zmiany prawne w 2025 r.
Wszystko o składce zdrowotnej, wprowadzeniu kasowego PIT i procedury SME. Raporty biznesowe, analizy ekonomiczne, webinary oraz użyteczne kalendarium.
Prawo w firmie
Rządowa deregulacja w Sejmie. Szybkie tempo prac i krytyka opozycji
Prawo w firmie
Najlepsze studia MBA w Polsce. Wyniki rankingu Perspektywy 2025
Prawo w firmie
Dialog między zamawiającymi a wykonawcami to priorytet. Debata "Rzeczpospolitej"
Prawo w firmie
Układy zbiorowe. Jest dobry sposób na ich upowszechnienie
Prawo w firmie
Przełomowy wyrok TSUE w sprawie odpowiedzialności zarządu za podatki spółki
Materiał Promocyjny
Między elastycznością a bezpieczeństwem