Aktualizacja: 08.09.2015 06:00 Publikacja: 08.09.2015 06:00
2 zdjęcia
ZobaczFoto: 123RF
- Pracodawca przyłapał pracowników na spożywaniu alkoholu w pracy. Dwaj otrzymali zwolnienia dyscyplinarne, a trzeci pracownik został ukarany potrąceniem jednej dniówki z pensji. Dwaj zwolnieni byli już w przeszłości karani za picie napojów wyskokowych w godzinach pracy. Czy pracodawca może w taki sposób różnicować pracowników, karząc ich za to samo przewinienie w tak różny i nieporównywalny sposób? Czy jeśli spożywanie alkoholu traktuje się jako przyczynę zwolnienia z posady, można za to samo ukarać inną osobę jedynie potrąceniem z wynagrodzenia jednej dniówki?
Rządowy pakiet deregulacyjny ma uprościć życie przedsiębiorcom. Sejmowa opozycja zauważa, że likwiduje niewiele...
Perspektywy opublikowały wyniki kolejnego rankingu programów MBA, czyli studiów kształcących menedżerów. "Złotą...
Współpraca podmiotów państwowych i samorządowych z sektorem prywatnym jest kluczowa dla zwiększenia efektywności...
Pieniądze publiczne powinny poprawiać płace i warunki pracy zatrudnionych – wynika z ogólnoeuropejskiego badania.
Członkowie zarządu będą mogli realnie bronić się w postępowaniach o przeniesienie na nich odpowiedzialności za p...
Lenovo jest liderem rynku komputerów PC w Polsce. Motorola jest tu jednym z liderów rynku smartfonów.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas