Reklama

Jakość sałatki zależy od szczelności opakowania

To przedsiębiorca odpowiada za produkt końcowy. Jego rolą jest wprowadzenie oraz stosowanie takich procedur kontrolnych w procesie wytwarzania, które pozwolą na zapewnienie jakości handlowej artykułów zgodnej z wymaganiami prawa żywnościowego.

Publikacja: 05.12.2015 12:15

Jakość sałatki zależy od szczelności opakowania

Foto: 123RF

Sprawa dotyczyła kary dla spółki za wprowadzenie do obrotu partii artykułu rolno- -spożywczego o niewłaściwej jakości handlowej. Konkretnie chodziło o sałatkę z datą produkcji – październik 2013 r. i minimalną datą przydatności do spożycia upływającą rok później.

Z akt sprawy wynikało, że w styczniu 2014 r. Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadził kontrolę w spółce. W jej trakcie pracownik inspekcji pobrał próbkę z partii feralnej sałatki.

Pozostało jeszcze 91% artykułu

PRO.RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Podwójna siła dziennikarstwa w jednej ofercie.

Kup roczny dostęp do PRO.RP.PL i ciesz się pełnym dostępem do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie zyskujesz nieograniczony dostęp do The New York Times, w tym News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Prawo w firmie
Krzysztof Sikora, Mateusz Mintzberg: Koniec tymczasowości – kontrola inwestycji zagranicznych (FDI) na stałe w Polsce
Reklama
Prawo w firmie
Weszła w życie ustawa zawierająca pierwszy pakiet rozwiązań deregulacyjnych
Prawo w firmie
Deregulacja idzie pełną parą. Co już jest gotowe, co czeka w kolejce
Prawo w firmie
Adam Zakrzewski: Zmiany, na które czekał rynek mieszkaniowy
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Prawo w firmie
40 proc. opłat za mieszkanie w kosztach biznesu? Jest to możliwe
Reklama
Reklama
Reklama